DG Belgelendirme

Sayın,  Müşterilerimiz.

Dilber Grup olarak, belgelendirme alanında uzmanlaşmış bir ekip olarak sizlere en iyi hizmeti sunma taahhüdümüzü ifade etmekten memnuniyet duyarız. 2016 yılında kurulan şirketimiz, müşterilerimize etkin ve güvenilir belgelendirme çözümleri sağlama amacıyla yola çıkmıştır.

Firmamız, deneyimli uzmanlarımız ve sektördeki en güncel bilgi birikimini kullanarak işletmenizin belgelendirme süreçlerini başarıyla yönetmektedir. ISO standartları, kalite yönetimi, çevre yönetimi ve iş sağlığı güvenliği gibi birçok alanda sunduğumuz belgelendirme hizmetleri ile işletmenizin rekabet avantajını artırmayı hedefliyoruz.

Dilber Grup olarak öncelikli amacımız, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak iş süreçlerini optimize etmelerine ve uluslararası standartlara uygunluğu sağlamalarına destek olmaktır. Şirketimiz, güçlü bir kalite anlayışı ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla sektörde öne çıkmaktadır.

İşletmenizin belgelendirme süreçlerini Dilber Grup ile yöneterek, kaliteyi artırabilir, operasyonel mükemmelliği sağlayabilir ve müşteri güvenini pekiştirebilirsiniz. Sizinle birlikte çalışmayı ve başarılarınıza katkıda bulunmayı dört gözle bekliyoruz.

Sorularınız veya detaylı bilgi talepleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. İhtiyaçlarınıza uygun çözümler sunmak için buradayız.

Saygılarımla,

Ömer Dilber
Dilber Grup Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi

SO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya koyduğu ve dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirler.

ISO 9001 Belgesi, etkin kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standartın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir

ISO 9001 Yararları

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, yasal şartlar ve müşteri ihtiyaçlarını temel alarak, sürekli iyileştirme döngüsü ile sürekli müşteri tatminine odaklanmıştır.

İşletmelerin devamlılığını sağlamanın en kolay ve güvenilir yolu ISO 9001 kalite yönetim sistemidir. Kurumsallaşmak, acımasız rekabet ortamında yöneticilerin asli işlerine zaman ayırmalarını sağlayacak yegane çözümdür.

Kurumunuza, bir sonraki üretimi, öncedekinden daha iyi yapma becerisini kazandıracaktır.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sayesinde; yürütülen faaliyetlerin sözle değil, belge ile yapılması, ölçülmesi ve sonuçların analiz edilmesi imkanı elde edilmektedir. Bu sayede iyileştirme fırsatları değerlendirilmekte, işletmenin her kademesinde sürekli iyileştirme, verimlilik artışı ve müşteri tatmini sağlanmaktadır.

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesini, müşterinin tatmin edilmesini, kalite halkasının her kademesi için ürün ve hizmetlerin niteliğini etkileyen teknik, idari ve insani faktörlerin optimize edilmesini sağlar.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sayesinde; uygun fiyat, uygun kalite, zamanında teslimat, moda, estetik ve ergonomi gibi süzgeçlerden geçirilen ürün ve hizmetler sunularak müşteri tatmini sağlanır.

 

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi

ISO 14001 Standardı, kuruluşların; politika ve amaçlarını tespit edebilmelerini mümkün kılmak amacıyla mevzuatta koşulan şartlarla, önemli çevre etkilerini dikkate alarak bir çevre yönetim sistemi için gerekli şartların belirlenmesidir.. ISO 14001 Çevre Yönetim Standardı kuruluşların kontrol altında tutabildikleri ve/veya etkileyebildikleri çevre boyutlarını kapsar.

ISO 14001’in Yararları

  • Çevresel performansın artırılması
  • Ulusal ve/veya uluslararası mevzuatlara uyumunun artırılması
  • Uluslararası rekabette avantaj sağlanması
  • Kirliliği kaynaktan başlayarak kontrol altına alınması ve azaltılması
  • Girdi malzemeleri ve enerji tasarrufu sağlanması
  • Çevre etkilerinden kaynaklanan maliyetler düşer
  • Acil durumlarda meydana gelebilecek çevre etkileri azaltılır veya tamamıyla ortadan kaldırılır.
  • Şirket personeline verilen eğitimler sayesinde çalışanlarda çevre bilinci artar
  • Çevreye zarar vermeyen bir işletmede çalışmak, çalışanları motive eder.
  • Tüketicinin çevre ile ilgili beklentilerine cevap verilir ve bilinçli tüketicilere erişebilmesi ve onları kazanma şansı olur.

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi

SO 50001 Enerji Yönetim Sistemi , Kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, amaç ve hedefleri oluşturması ve bu doğrultuda oluşturduğu enerji yönetim programları çerçevesinde enerji tüketimini yönetmesi ve enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin sağlanmasına dayanmaktadır. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, her sektörde küçükten büyüğe her türlü işletmeye uygulanabilecek, tek başına olabileceği gibi diğer yönetim sistemleriyle entegre olarak da yürütülebilecek bir Yönetim Sistemidir.Enerji kullanarak faaliyetlerini yürüten tüm kurum ve kuruluşlar için ISO 50001 temelli bir enerji yönetim sisteminin kurulması ve uygulanmasından ciddi anlamda yararlar sağlayabilir

ISO 50001 standardının doğrudan yararları

  • Enerji maliyeti tasarrufları
  • Günlük işlemlerde maliyetsiz ve düşük maliyetli enerji tasarrufu fırsatlarına öncelik verilmesi
  • Daha az sera gazı emisyonu
  • Değişen enerji fiyatlarından daha az etkilenme
  • Daha az karbon ayak izi
  • İthal yakıtlara bağımlılığın azaltılmasıyla arz güvenliğinin artması
  • Personel arasında daha fazla enerji farkındalığı ve daha fazla katılım
  • Enerji kullanımı ve tüketimi ile iyileştirme fırsatlarına ilişkin daha fazla bilgi
  • Bilinçli karar alma süreçleri
  • Gelecekteki enerji kullanımı daha iyi anlaşıldığı için azalan belirsizlik

ISO 50001 standardının dolaylı yararları

  • Olumlu tanıtım
  • İyileşmiş kurumsal imaj
  • İyileşmiş işletme verimliliği
  • İyileşmiş bakım uygulamaları
  • İyileşmiş güvenlik ve sağlık
 

İyi kurgulanmış bir Enerji Yönetim Sistemi (EnMS) ile, kuruluşunuzda hemen hemen hiç yatırım yapmadan enerji maliyetlerinizde %10 tasarruf sağlayabilirsinizISO 50001 Enerji Yönetim Sisteminde akredite hizmet verebilen ilk yerli belgelendirme kuruluşudur. SZUTEST tarafından EnMS sisteminin ruhuna uygun etkin denetimlerle hemen hemen hiç yatırım yapmadan kuruluşunuzda %10’luk enerji tasarrufunu gerçekleştirebilirsiniz.Enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü kamu binaları, ticari ve hizmet binaları, elektrik üretim tesisleri ile endüstriyel işletmeler ve enerji yönetim birimi kurmakla yükümlü organize sanayi bölgeleri ile endüstriyel işletmeler TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini kurarak en geç 2023 yılına kadar belgelendirecektir. Enerji yönetim sisteminin güncel tutulmasından ilgili kurum, kuruluş ve işletmeler sorumludur.”İşletmelerin Verimlilik Arttırıcı Proje (VAP) desteklerinden yararlanabilmeleri için belgelendirmeye esas olan yürürlükteki TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardına göre Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite olmuş veya Türk Akreditasyon Kurumu tarafından kabul edilen kurumlarca akredite olmuş uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca verilmiş belgeye sahip olunması veya belgelendirme başvurusu yapıldığına dair başvuru yapılan kurum veya kuruluş tarafından düzenlenmiş belge sunmaları gerekmektedir.

ISO 45001 İşyeri, İş ve İşçi Sağlığı Yönetim Sistemi

 

ISO 45001 Standardı, işyerinde çalışanların sağlığını ve güvenliğini etkileyebilecek uygulamaların sistematik olarak kontrol altında tutulmasını öngören bir yönetim modelidir. İngiliz standartlar enstitüsü tarafından, kuruluşların iş güvenliği konusunda üçüncü taraf belgelendirme taleplerine cevap olarak yayımlanmıştır. Genel anlamda iş güvenliği kavramı çalışanların, işletmenin ve üretimin her türlü tehlike ve zararlardan korunmasını içermektedir. İnsan hayatının öncelik taşıması nedeniyle, işletme ve üretim güvenliği konularının ikinci planda kaldığı ve uluslararası alanda iş güvenliği kavramıyla genel olarak çalışanların güvenliğinin ifade edildiği görülmektedir.

Eğitimin Amacı

Katılımcıların, ISO 45001’in şartları konusunda bilgilendirilmesi, iş güvenliği yönetim sistemini kendi başlarına kurmalarında ve mevcut sistemi iyileştirmelerinde yardımcı olmaktadır.

ISO 45001’in yararları

  • Çalışanların motivasyonunu ve verimliliğini artırır
  • İş kazalarının neden olduğu maddi kayıplar azalır
  • Firmanın sosyal sorumluluklarının yerine getirilmesi nedeni ile toplumda saygın bir yere sahip olmasını sağlar, çalışanların sağlığına ve güvenlerine önem veren bir firma konumuna getirir.
  • Yasal koşullara uyum sağlanır
  • Acil durumlara karşı hazırlıklı olunmasını ve en az zararla atlatılmasını sağlar
  • Personelin bilinçlenmesi, iş kazalarının azalması ve doğru müdahaleyi sağlar
  • Kalite Yönetim sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim sistemi ile uyumlu olmasından dolayı kolay entegre edilir
  • Sistematik bir yaklaşımla, kuruluşun İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili risklerini kontrol altına alır
  • Sürekli gelişme prensibi ile kuruluşları İş Sağlığı ve Güvenliği konularında gelişmeye yönlendirir.
  • Her boyuttaki, her sektördeki kuruluşun ihtiyaçlarına cevap verebilir.
  • ISO 9001 veya ISO 14001’e entegre bir sistem kurulabilmesi avantajı ile doküman, çaba, sistem tasarrufu sağlar
  • Çalışanlarla ilgili iş kazaları, meslek hastalıkları ve iş gücü kaybı azalır
  • Çalışanlarda motivasyonu artırır
  • Davalara sebep olabilecek kaza riskini azaltır.
 

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

 

ISO 27001’in nedir?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS), bilgi varlıklarını koruyan ve ilgili taraftarı güven veren yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmıştır.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) standardı, tüm kuruluş türlerini (örneğin, ticari kuruluşlar, kamu kurumları, kar amaçlı olmayan kuruluşlar) kapsar. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, dokümante edilmiş bir BGYS(ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi)’yi kuruluşun tüm ticari riskleri bağlamında kurmak, gerçekleştirmek, izlemek, gözden geçirmek, sürdürmek ve iyileştirmek için gereksinimleri kapsar. Kurum kendine bir risk yönetimi metodu seçmeli ve risk işleme için bir plan hazırlar.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Kurumların risk yönetimi ve risk işleme planlarını, görev ve sorumlulukları, iş devamlılığı planlarını, acil durum olay yönetimi prosedürleri hazırlamasını ve uygulamada bunların kayıtlarını tutmasını gerektirir. Kurum tüm bu faaliyetlerin de içinde yer aldığı bir bilgi güvenliği politikası yayınlamalı ve personelini bilgi güvenliği ve tehditler hakkında bilinçlendirmelidir. Seçilen kontrol hedeflerinin ölşülmesi ve kontrollerin amacına uygunluğunun ve performansının sürekli takip edildiği yaşayan bir süreş olarak bilgi güvenliği yönetimi ancak yönetimin aktif desteği ve personelin katılımcılığıyla başarılabilir.

ISO 27001’in yararları

  • Bilgi varlıklarının farkına varma: Kuruluş hangi bilgi varlıklarının olduğunu, değerinin farkına varır.
  • Sahip olduğu varlıkları koruyabilme: Kuracağı kontroller ile koruma metotlarını belirler ve uygulayarak korur.
  • İş sürekliliği: Uzun yıllar boyunca işini garanti eder. Ayrıca bir felaket halinde, işe devam etme yeterliliğine sahip olur.
  • İlgili taraflar ile barış halinde olma: Başta tedarikçileri olmak üzere, bilgileri korunacağından ilgili tarafların güvenini kazanır.
  • Bilgiyi bir sistem sayesinde korur, tesadüfe bırakmaz.
  • Müşterileri değerlendirirse, rakiplerine göre daha iyi değerlendirilir.
  • Çalışanların motivasyonunu arttırır.
  • Yasal takipleri önler
  • Yüksek prestij sağlar

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

 

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; gıdada tüketim anında veya (tüketici tarafından kullanıldığında) gıda kaynaklı tehlikelerin bulunması ile ilgilidir. Gıda güvenliği tehlikelerine giriş gıda zincirinin herhangi bir basamağında ortaya çıkabilir. Bu nedenle de gıda zinciri boyunca etkin bir kontrolün gerçekleştirilmesi önemlidir. Bu nedenle, gıda güvenliği gıda zincirinde yer alan tüm birimlerin katkısıyla sağlanan bir olgudur.
Yem üreticilerinden birincil üreticilere, gıda işleyenlerden, taşımaya, depolama operatörlerine ve taşeronlardan parekende satış yerleri ve gıda servislerine (ekipman üreticileri, ambalaj materyali, temizlik ajanları, katkı ve bileşen üreticileri gibi ilgili kuruluşlar dahil) kadar değişen bir zinciri kapsamaktadır. Hizmet sağlayıcılar da bu zincire dahildir.

ISO 22000’in yararları

  • Pazardagüvensağlama
  • Gıda kaynaklı hastalık riskinin azalması
  • Gıda arzında güvenirliliği artırması
  • Tüketicinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi
  • Tüketicilerin gıda güvenliği ile ilgili taleplerinin tamamının karşılanması
  • Uluslararası düzeyde tanınan birsistem olması nedeniyle ihracat kolaylığı
  • Gıda güvenliği tehlikelerinin tanımlanması ve kontrol önlemlerinin uygulanması için sistematik ve önleyici bir yaklaşımdır.
  • Yasal harcamaların ve sigorta maliyetlerinin azalması,
  • Pazara ulaşırlığı artırması,
  • Standart dışı üretimde azalma dolayısıyla ürün geri dönüşlerinin ortadan kalkması ve imaj korunması
  • Ürün kalitesinde sürekliliği sağlanması,
  • Halk sağlığı maliyetlerinin azalması, teminine yönelik ilgisinde artış olması
  • Çalışma ortamının iyileşmesi,
  • Hata yapılarak kazanılan tecrübeye güvenmekten ziyade potansiyel tehlikeleri önceden haber vermesini sağlamak
  • Etkin kontrol geliştirmeye sistematik olarak yaklaşması,
  • Tedarik zincirinde iyi bir yer edinme/güven oluşturması
  • Çalışanların hijyen ve gıda güvenliği konusunda bilinçlenmesi,
  • Gıda zincirinin her aşamasında kullanılabilmesi,
  • ISO 9001 gibi kalite yönetim sistemlerinin tanımlayıcı olması,
  • Geleneksel muayene ve kontrol sistemlerinden daha etkili olması, FAO/WHO tarafından onay görmüş güvenilir bir sistemdir.

IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi

 

IATF 16949 otomotiv standardı ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi temeli üzerine kurulan IATF 16949 otomotiv endüstrisi tedarikçileri için teknik standartların uyumuyla oluşturularak otomotiv sanayiye yönelik özel olarak hazırlanmış bir Kalite Yönetim Sistemi standardıdır. Toplam Kalite Yönetiminin temel anlayışlarından biri olan hataları düzeltmek yerine hata yapmamak yaklaşımından yola çıkarak oluşturulan IATF 16949 Kalite Yönetim Sistemi, meydana gelebilecek her tür hata sebeplerinin önceden araştırılması bulunması ve bir daha oluşmayacak şekilde yok edilmesi amacını taşımaktadır.

IATF 16949’un yararları

  • Hataların oluşmadan önlenmesi
  • Orun ye hizmet kalitesinin arttırılması
  • Müşteri ilişkilerinde iyileştirmesağlanması
  • Yeni ürün geliştirmede iyileştirmesağlanması
  • Kuruluş içi bilgi akışınınsistematikbiryapıya sokulması
  • Sektördeki prestij ye ürünlere dayalı güvenin artırılması
  • Müşteri ve proses odaklı bir yapıya geçilmesi
  • Tedarik zincirinin etkin olarak yönetilmesi
  • Hata ve fire oranlarında azalma sağlanması
  • Müşteri şikâyetlerinde azalma
  • Personel motivasyonunda ve iş performansında artış
  • Orun elde etme maliyetlerinde azalma
  • Üretim değişkenliğinde azaltılması ye toplam veriminde artış sağlanması
  • Birden çok belgelendirme denetiminin ortadan kaldırılması Rekabetçi dünya bize sadece iki alternatif sunuyor; ya kaybedeceksin ya da kaybetmek istemiyorsan değişimi gerçekleştireceksin.
FAO WHO tarafından onay görmüş güvenilir bir sistemdir